Biskivitin hazırlanması
- 6 x.q. quru süd
- 4 ədəd yumurta
- 200 ml kefir
- 4 x.q. buğda kəpəyi
- 4 x.q. yulaf kəpəyi
- 1 x.q. qarğıdalı nişastası
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 20 qr. jelatin
- steviya
- 200 ml. süd
- 150 qram yağsız kəsmik
- aşağı faiz yağlı meyvəli yoqurt
Biskvit: 6 x.q. quru südü tavada qızardırıq, 4 x.q. buğda kəpəyi, 4 x.q. yulaf kəpəyi, 1 x.q. qarğıdalı nişastası, 1 ç.q. qabartma tozu, steviya dada görə və vanil. Bu quru ərzaqlar qarışdırılır, 4 yumurta sarısı və 200 ml kefir əlavə edib qarışdırırıq. Ayrıca 4 yumurta ağını 1 çimdik duz ilə çalırıq beze alana qədər. Və qalan qarışım ilə qaşıqla qarışdırırıq ehmalca. 2 hissəyə bölüb korjları bişiririk. Hər iki korj ortadan yarı bölünür bişəndən sonra.
Sufle: 20 qr jelatine 200 ml süd əlavə edib aşağı odda həll edirik. Steviya da qatırıq. Blenderdə bu qarışımın içinə 150 qram yağsız kəsmik, 2 ədəd yağsız meyvəli yogurt (90qr x 2 əd) əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Korjlara sufle çəkilib soyuduca qoyulur. Nuş olsun!
No comments:
Post a Comment